Wat is oefentherapie?

Pijnklachten van spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Oefentherapie leert u bewuster om te gaan met uw houding en uw bewegingen in het dagelijkse leven. Het terugkeren van klachten wordt voorkomen.

Iedere klacht wordt bekeken in relatie tot het hele lichaam. Er wordt gewerkt met grote spiegels, zodat u kunt zien hoe u beweegt en wat daaraan verbeterd moet worden.

Lees verder

Kinderoefentherapie

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven.

Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut hulp bieden!

Lees verder

Bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie helpt bij bekkenklachten en bekkenbodemproblematiek. Deze klachten ontstaan meestal omdat de spieren rondom het bekken te gespannen of juist te zwak zijn, of ze reageren niet op het juiste moment. Voorbeelden hiervan zijn incontinentie en bekkenpijn tijdens de zwangerschap.

De behandeling richt zich op het leren aanspannen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Ook worden houdings- en bewegingsadviezen en toiletadviezen gegeven.

Lees verder

Wanneer oefentherapie?

Pijn in nek, schouders of rug? Oefentherapie biedt hulp bij onder meer de volgende (pijn)klachten of aandoeningen:
pijn in de gewrichten
houdingsafwijkingen
ademhalingsklachten
incontinentie
reumatische aandoeningen
neurologische klachten

Lees verder