Wat is oefentherapie?

Pijnklachten van spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen eventueel in combinatie met een lichamelijke aandoening. Oefentherapie leert u bewuster om te gaan met uw houding en uw bewegingen in het dagelijkse leven. Het terugkeren van klachten wordt voorkomen.

Iedere klacht wordt bekeken in relatie tot het hele lichaam. Er wordt gewerkt met grote spiegels, zodat u kunt zien hoe u beweegt en wat daaraan verbeterd moet worden.

Lees verder

Wanneer oefentherapie?

Pijn in nek, schouders of rug? Oefentherapie biedt hulp bij onder meer de volgende (pijn)klachten of aandoeningen:
  pijn in de gewrichten
  houdingsafwijkingen
  ademhalingsklachten
  incontinentie
  slaapproblemen
  neurologische klachten

Lees verder

Bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie helpt bij bekkenklachten en bekkenbodemproblematiek. Deze klachten ontstaan meestal omdat de spieren rondom het bekken te gespannen of juist te zwak zijn, of ze reageren niet op het juiste moment. Voorbeelden hiervan zijn incontinentie en bekkenpijn tijdens de zwangerschap.

De behandeling richt zich op het leren aanspannen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Ook worden houdings- en bewegingsadviezen en toiletadviezen gegeven.

Lees verder

Slaapoefentherapie

Een slaapoefentherapeut helpt bij slapeloosheid of een slaapstoornis. Voorbeelden van problemen rondom slapen zijn: slecht inslapen, slecht doorslapen, piekeren, vaak of te vroeg wakker worden, verslaafd aan slaappillen, apneu en restless legs.

Bij slaapoefentherapie richt de behandeling zich op verbetering van de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel uw dag als uw nacht nemen we in onze 24-uurs aanpak onder de loep. We doorbreken de vicieuze cirkels waarin u terecht bent komen bij slaapproblemen.

Lees verder