Oefentherapie bij Rugpijn

Oefentherapie bij Rugpijn

Lage rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt. Het schiet weer eens in uw rug. Hoe vaak denkt u niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weg’. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten.

Mogelijke oorzaken

Vrijwel alle volwassenen krijgen ooit last van rugklachten. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:
   Hernia,
   Vernauwing van het wervelkanaal (stenose),
   Verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis),
   Ingezakte wervel door osteoporose,
   Verandering in de tussenwervelschijf door artrose,
   Chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew.

In de meeste gevallen is de oorzaak van de klachten echter niet duidelijk. Vaak speelt overbelasting, spanning, een slechte conditie of onjuist gebruik van de rug een belangrijke rol bij het ontstaan en aanhouden van de klachten.

Oefentherapie helpt!

Oefentherapeuten zijn experts in houding en beweging. Bij de behandeling geven we oefeningen om uw rug te versterken. Ook maken we u bewust van uw houding en manier van bewegen, en u leert die te verbeteren. Verder werkt u onder onze begeleiding aan de balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor nemen de rugklachten af én wordt voorkomen dat de klachten weer terugkeren.

Behandeling op maat

Alle oefeningen en adviezen sluiten aan bij uw individuele bewegings­mogelijkheden en uw persoonlijke situatie. Dus u krijgt oefeningen, houdings- en bewegings­adviezen gericht op in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werk­omgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuis­situatie (stofzuigen, strijken, slapen), als uw hobby’s (sporten, tuinieren) komen aan de orde. U gaat op een gezondere manier bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Geen verwijzing nodig

Uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan u naar de oefentherapeut verwijzen. Maar u kunt ook direct –zonder verwijzing– bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket; informeer bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis.