Oefentherapie bij Rugpijn

Oefentherapie bij Rugpijn

Lage rugklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt. Het schiet weer eens in je rug. Hoe vaak denk je niet: ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weg’. Intussen blijven de klachten steeds weer terugkomen. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor je klachten.

Mogelijke oorzaken

Vrijwel alle volwassenen krijgen ooit last van rugklachten. Bij 5 tot 10% van hen wordt een duidelijk aanwijsbare oorzaak gevonden, zoals een:
   Hernia
   Vernauwing van het wervelkanaal (stenose)
   Verschuiving of afglijden van wervels (spondylolisthesis)
   Ingezakte wervel door osteoporose
   Verandering in de tussenwervelschijf door artrose
   Chronische aandoening, zoals de ziekte van Bechterew

In de meeste gevallen is de oorzaak van de klachten echter niet duidelijk. Vaak speelt overbelasting, spanning, een slechte conditie of onjuist gebruik van de rug een belangrijke rol bij het ontstaan en aanhouden van de klachten.

Oefentherapie helpt!

Oefentherapeuten zijn experts in houding en beweging. Bij de behandeling geven we oefeningen om je rug te versterken. Ook maken we je bewust van je houding en manier van bewegen, en je leert die te verbeteren. Verder werk je onder onze begeleiding aan de balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor nemen de rugklachten af én wordt voorkomen dat de klachten weer terugkeren.

Behandeling op maat

Alle oefeningen en adviezen sluiten aan bij je individuele bewegings­mogelijkheden en je persoonlijke situatie. Dus je krijgt oefeningen, houdings- en bewegings­adviezen gericht op in je dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel je werk­omgeving (hoogte stoel en bureau), je thuis­situatie (stofzuigen, strijken, slapen), als je hobby’s (sporten, tuinieren) komen aan de orde. Je gaat op een gezondere manier bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al je dagelijkse activiteiten.

Geen verwijzing nodig

Je huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar een oefentherapeut. Maar je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Bekijk eventueel dit overzicht van vergoedingen voor de meeste aanvullende verzekeringen.