Nekpijn

Overbelasting van nek en schouders

Nek- en schouderklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij je klachten krijgt aan nek en/of schouders. Pijn, kracht­verlies en stijfheid beïnvloeden je dagelijkse leven. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor je klachten.

Mogelijke oorzaken

Klachten aan nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spier­spanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Vicieuze cirkel

Pijn, kracht­verlies en stijfheid beïnvloeden je dagelijks leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder ga je anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn je ademhaling, concentratie­vermogen, slaap­patroon of stemming negatief beïnvloeden. Je belandt in een vicieuze cirkel, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren. De oefentherapeut kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Oefentherapie helpt!

Oefentherapeuten zijn experts in houding en beweging. Bij de behandeling geven we bewegings­oefeningen om je bovenrug, nek en schouders te versterken. Ook maken we je bewust van je houding en manier van bewegen, en je leert die te verbeteren. Verder werk je onder onze begeleiding aan de balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor nemen de rugklachten af én wordt voorkomen dat de klachten weer terugkeren.

Behandeling op maat

Alle oefeningen en adviezen sluiten aan bij je individuele bewegings­­mogelijkheden en je persoonlijke situatie. Dus je krijgt oefeningen, houdings- en bewegings­­adviezen gericht op in je dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel je werk­omgeving (hoogte stoel en bureau), je thuis­situatie (stofzuigen, strijken, slapen), als je hobby’s (sporten, tuinieren) komen aan de orde. Je gaat op een gezondere manier bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al je dagelijkse activiteiten.

Geen verwijzing nodig

Je huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar een oefentherapeut. Maar je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Bekijk eventueel dit overzicht van vergoedingen voor de meeste aanvullende verzekeringen.