Nekpijn

Overbelasting van nek en schouders

Nek- en schouderklachten

Bukken, tillen, zitten, lopen … we doen het allemaal. Het zijn dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stilstaan. Tenzij u klachten krijgt aan nek en/of schouders. Pijn, kracht­verlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijkse leven. De oefentherapeut kan een structurele oplossing bieden voor uw klachten.

Mogelijke oorzaken

Klachten aan nek en/of schouders komen veel voor. Vaak vormen een verkeerde houding, overbelasting en/of verhoogde spier­spanning de oorzaak. Ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Vicieuze cirkel

Pijn, kracht­verlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijks leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder gaat u anders bewegen. Hierdoor raakt het systeem van spieren, botten en gewrichten uit balans. Ook kan de pijn uw ademhaling, concentratie­vermogen, slaappatroon of stemming negatief beïnvloeden. U belandt in een vicieuze cirkel, waardoor u niet meer optimaal kunt functioneren. De oefentherapeut kan u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Oefentherapie helpt!

Oefentherapeuten zijn experts in houding en beweging. Bij de behandeling geven we bewegingsoefeningen om uw bovenrug, nek en schouders te versterken. Ook maken we u bewust van uw houding en manier van bewegen, en u leert die te verbeteren. Verder werkt u onder onze begeleiding aan de balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor nemen de rugklachten af én wordt voorkomen dat de klachten weer terugkeren.

Behandeling op maat

Alle oefeningen en adviezen sluiten aan bij uw individuele bewegings­­mogelijkheden en uw persoonlijke situatie. Dus u krijgt oefeningen, houdings- en bewegings­­adviezen gericht op in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werk­omgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuis­situatie (stofzuigen, strijken, slapen), als uw hobby’s (sporten, tuinieren) komen aan de orde. U gaat op een gezondere manier bewegen en kunt weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Geen verwijzing nodig

Uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan u naar de oefentherapeut verwijzen. Maar u kunt ook direct –zonder verwijzing– bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket; informeer bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis.