Bekkenpijn

Bekkenpijn

Pijn tijdens en na zwangerschap

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. Deze pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaam­been, de bekken­bodem en/of aan de zijkant van de bovenbenen. De pijn begint vaak nadat je (te) lang in dezelfde houding hebt gezeten of gestaan of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook specifieke bewegingen zoals omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.

Bekkenoefentherapie helpt!

Om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap te verminderen, is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam en de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. De bekken­­oefentherapeut kan hierbij helpen. Door onderzoek wordt de bekkenstand in relatie met benen en wervelkolom bepaald en door gerichte oefeningen gecorrigeerd. Onder begeleiding van de bekken­­oefentherapeut leer je om efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor de stabiliteit van het bekken verbetert. Je leert dagelijkse activiteiten aan je zwangerschap aan te passen en je krijgt informatie en oefeningen voor tijdens en na de bevalling, waardoor je de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Gezond zwanger zijn

Wij behandelen niet alleen specifieke bekken­klachten. Ook voor algemene zwangerschaps­begeleiding kun je bij ons terecht. Daarbij besteden veel aandacht aan je houding en beweging tijdens de zwanger­schap. Verder krijg je gerichte oefeningen voor ademhaling, ontspanning en concentratie voor tijdens de bevalling. En tot slot leer je oefeningen om de spieren na de bevalling weer juist te gebruiken. Kortom: Bekken­oefentherapie helpt je gezond zwanger te zijn! Wil je meer info hierover? Neem gerust contact op!

Geen verwijzing nodig

Je huisarts of medisch specialist kan je verwijzen naar een oefentherapeut. Maar je kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Bekijk eventueel dit overzicht van vergoedingen voor de meeste aanvullende verzekeringen.