Bekkenpijn

Bekkenpijn

Pijn tijdens en na zwangerschap

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in uw lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. Deze pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen, de bekkenbodem en/of aan de zijkant van de bovenbenen. De pijn begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding hebt gezeten of gestaan of na (te) zware lichamelijke inspanning. Ook specifieke bewegingen zoals omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.

Bekkenoefentherapie helpt!

Om bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap te verminderen, is het belangrijk dat u luistert naar uw lichaam en de dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. De (bekken)oefentherapeut kan hierbij helpen. Door onderzoek wordt de bekkenstand in relatie met benen en wervelkolom bepaald en door gerichte oefeningen gecorrigeerd. Onder begeleiding van de bekkenoefentherapeut leert u om efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor de stabiliteit van het bekken verbetert. U leert dagelijkse activiteiten aan uw zwangerschap aan te passen en u krijgt informatie en oefeningen voor tijdens en na de bevalling, waardoor u de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien.

Behandeling op maat

Oefentherapeuten zijn experts in houding en beweging. Onder onze begeleiding werkt u aan de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam in goede conditie. Daarbij wordt uitgegaan van uw individuele bewegingsmogelijkheden en de persoonlijke situatie. De houdings- en bewegingscorrecties worden geïntegreerd in het dagelijks leven: thuis, op het werk en in de vrije tijd. Wij maken u bewust van uw houding en manier van bewegen. Door juiste houdings- en bewegingsgewoonten aan te leren, kunt u klachten verminderen en voorkomen.

Gezond zwanger zijn

Wij behandelen niet alleen specifieke bekkenklachten. Ook voor algemene zwangerschapsbegeleiding kunt u bij ons terecht. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan de houding en beweging tijdens de zwangerschap, adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen tijdens de bevalling en oefeningen om de spieren na de bevalling weer juist te gebruiken. Oefentherapie helpt u gezond zwanger te zijn! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie hierover.

Geen verwijzing nodig

Bij bestaande (bekken)klachten kan uw huisarts, medisch specialist, verloskundige of bedrijfsarts u naar de bekkenoefentherapeut verwijzen. Maar u kunt ook direct –zonder verwijzing– bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten, dan wordt (bekken)oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket; informeer bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis.  Meer over vergoedingen