Herstelzorg na COVID-19

Herstelzorg na COVID-19

Langdurige klachten na besmetting

Als je besmet bent geweest met COVID-19 (Corona), heb je vaak nog lang klachten als gevolg van het virus. Door de langdurige inactiviteit kan je gezondheid en fysieke conditie flink achteruit gaan, ook als je niet in het ziekenhuis opgenomen bent geweest. Er kan sprake zijn van klachten zoals een verminderde conditie, vermoeidheid of kortademigheid. Je kunt merken dat je verminderde spierkracht hebt. Misschien ervaar je problemen met je balans, ervaar je beperkingen in uithoudings­vermogen of slaap je slecht. Deze klachten zorgen ervoor dat je beperkt wordt in het ondernemen van je dagelijkse activiteiten, zoals op je werk of in de thuissituatie.

Oefentherapie helpt!

De oefentherapeut helpt je bij het herstel na COVID-19. De oefentherapeut begeleidt je in het opbouwen van je spierkracht en conditie. Ook kan de oefentherapeut je bijstaan bij kortademigheid en vermoeidheid. Daarnaast besteedt de oefentherapeut aandacht aan het opbouwen van je dagelijkse activiteiten en helpt de oefentherapeut je in het hervinden van de balans in activiteit en ontspanning. Je krijgt tips en trucs aangereikt die je zelfstandig toe kunt passen in je dagelijks leven.

Behandeling op maat

Tijdens de intake bespreekt de oefentherapeut je klachten. Dit kunnen fysieke, maar ook psychische klachten zijn. Daarnaast neemt de oefentherapeut een aantal metingen en testen af op het gebied van algehele gezondheid, spierkracht, conditie, ademhaling en dagelijks functioneren. Op basis van het intake­gesprek en de scores van de testen stelt de oefentherapeut een op maat gemaakt revalidatie­programma voor je op.

Voor wie?

Oefentherapie helpt bij diverse klachten na herstel van het COVID-19 virus, zoals:

   Vermoeidheid,
   Depressie en/of angstgevoelens,
   Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten,
   Post-traumatisch stress-syndroom (PTSS),
   Problemen met de longfunctie,
   Moeite met dagelijkse handelingen,
   Moeite met concentratie, omgaan met prikkels,
   Slaapproblemen,
   Spanningsklachten,
   Verminderd uithoudingsvermogen,
   Zwakke spieren.

Behandeling volledig vergoed

Oefentherapie bij herstelzorg na COVID-19 wordt vergoed uit de basisverzekering, mits je een verwijzing van je specialist of huisarts hebt. Er worden maximaal 100 zittingen vergoed. Je kunt je bij ons aanmelden via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.