Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden

Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stil staat. Tot je ouder wordt en het allemaal wat minder gemakkelijk gaat. Je bent dan snel geneigd om minder te gaan bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe groter de kans op klachten.

Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen bijvoorbeeld. En te voorkomen dat u valt. Maar hoe doet u dat?

Oefentherapie helpt!

Oefentherapeuten zijn deskundig op het gebied van houding en bewegen. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van senioren en heeft specifieke behandel­programma’s die zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van senioren.

Oefentherapie levert een bijdrage aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden van zelfredzaamheid. Vitaal oud worden. Wie wil dat nou niet?

Blijf in beweging

Blijven bewegen is dus het motto. De oefentherapeut biedt daarbij ondersteuning. De oefeningen en bewegings­adviezen die de oefentherapeut geeft, zijn afgestemd op uw mogelijkheden en worden geïntegreerd in uw dagelijkse activiteiten. Door deze adviezen toe te passen, leert u voldoende en gezond te bewegen. Thuis en buiten de deur. Oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van:
   Mobiliteit
   Spierkracht
   Conditie
   Evenwichtsgevoel
   Dagelijkse houdingen en bewegingen

Ouderdomskwalen

Ook bij verschillende ouderdomskwalen kan oefentherapie bijdragen aan behoud en verbetering van vitaliteit en zelfstandigheid:
   Artrose   > meer info
   Incontinentie   > meer info
   Ziekte van Parkinson   > meer info
   Lage rugklachten, bijv. door hernia   > meer info

Geen verwijzing nodig

Uw huisarts of medisch specialist kan u naar de oefentherapeut verwijzen. Maar u kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Aanmelden kan via het online formulier, of door ons te bellen via 020-6104114.

Vergoeding door zorgverzekering

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten, dan wordt oefentherapie volledig vergoed. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket. Bekijk eventueel dit overzicht van vergoedingen voor de meeste aanvullende verzekeringen.